Fostul ministru al Apărării Victor Atanasie Stănculescu, citat la Parchetul General în dosarul Mineriadei

La intrarea în sediul Parchetului, fostul ministru al Apărării, Victor Atanasie Stănculescu a spus că a fost citat în calitate de suspect. “Am venit să văd de ce am fost chemat, în calitate de suspect. Sunt curios pentru ce fapte m-au chemat aici”, a declarat Victor Atanasie Stănculescu.

La plecarea de la Parchet, el a spus că procurorii i-au adus la  cunoştinţă că s-a redeschis dosarul Mineriadei, dar nu și că ar fi cercetat pentru infracţiuni contra umanităţii.

Întrebat dacă a avut vreo implicare în mineriada din 13-15 iunie 1990, fostul ministru a spus că în perioada aceea, se afla la Berlin.

Fostul general a fost întrebat de jurnalişti și  dacă ştie cine a chemat minerii și cine a tras în protestatari. La toate întrebările a răspuns: “Nu cunosc. Nu am intervenit în niciun fel”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru al Apărării, Victor Atanasie Stănculescu spune că nu are ce să își reproșeze, dar se așteptă la orice în perioada următoare. El a amintit că a făcut închisoare, după revoluția din 1989.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Atanasie Stănculescu nu este suspect, deoarece procurorii nu i-au adus la cunoștință anumite fapte pe care le-ar fi comis  – a precizat avocatul fostului ministru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Parchetul Înaltei Curți, au mai fost astăzi și fostul președinte Ion Iliescu și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu. Procurorii le-au adus la cunoștință că sunt urmăriți penal pentru infracțiuni contra umanității, în dosarul mineriadei din anii 90.

Citește și:

Ion Iliescu, urmărit penal pentru infracțiuni contra umanității

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS