Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu considera dezvaluirile lui Robert Turcescu ”o mascarada”

Ministerul Apărării Naționale, pe de altă parte, nu a făcut niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu consideră că Robert Turcescu face ‘o mascaradă’ din așa-zisa deconspirare ca ofițer acoperit.

Ministerul Apărării Naționale nu a făcut niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect.

Pe blogul său, ziaristul Robert Turcescu a postat copii ale unui livret militar cu fotografia sa și două ștate de plată.

Pe livretul militar apare ștampila MApN – UM 02515. Dacă avea ceva de spus, Robert Turcescu s-ar fi putut adresa procurorului general al României- apreciază fostul ministru. Dobrițoiu, acum președinte al Comisiei de apărare din Senat, a precizat că livretul militar atestă calitatea de cadru militar în rezervă, și nu activ, iar cadrele în rezervă nu primesc soldă decât pentru perioadele de concentare pentru pregătire militară.

În 2012, în presă, a apărut informația că Robert Turcescu ar fi fost înaintat în grad împreună cu alți politicieni, foști miniștri, primari si jurnaliști. Chiar ziaristul a cerut atunci ca titlul să-i fie retras, pentru că nici măcar nu facuse armata/stagiul militar şi, prin urmare, nu putea aparţine corpului ofiţeresc al Armatei Române.

În calitate de ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu a semnat atunci ordinul de retragere a gradului obținut în mod oneros.

Acum, dupa dezvăluirile de duminică, MApN nu a facut niciun fel de comentariu, ministerul precizând că aplică legile ţării şi că, dacă se vor constata nereguli legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe.