Fostul fotbalist Tibor Selymes, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a mai multor șefi de la Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Brașov , acuzați de fapte de corupție.

Învinuiţii au încercat să-l scape de dosar penal pe un șofer care a produs un accident de circulație, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Șoferul este fostul fotbalist Tibor Selymes, acuzat acum de vătămare corporală din culpă, dar și de abuz în serviciu.

În același dosar sunt cercetați mai mulți polițiști de la serviciul Rutier Brașov, printre care și Claudiu Tămîrjan, la data faptelor șeful Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Brașov.

Acesta din urmă este acuzat de instigare la abuz în serviciu , instigare la complicitate la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

Profitând de influența și autoritatea pe care o avea asupra agenților și ofițerilor de poliție din subordine, Claudiu Tămîrjan i-a determinat pe cei care au făcut parte din echipa de cercetare deplasată la locul accidentului, să își încalce atribuțiile de serviciu și să îl favorizele pe șoferul care a produs accidentul, în ianuarie 2012.

Potrivit DNA, polițiștii implicați în cercetarea cazului nu l-au testat cu aparatul etilotest deîndată, după identificarea la fața locului, pe inculpatul Tibor Selymes.

Totodată, nu au luat măsuri de împiedicare a inculpatului Selymes Tibor să părăsească locul accidentului, acesta fiind condus de inculpații Tămîrjan Claudiu și Onosă Ionel la sediul poliției pentru a-și reveni din starea de beție. Ulterior, la mai mult de 4 ore de la producerea accidentului, inculpatul Tibor Selymes a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În același timp, polițiștii nu au legitimat și notat datele de identificare ale persoanelor găsite la locul faptei, nu au identificat martorii oculari, nu le-a reținut datele de identificare și nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la producerea evenimentului.

De asemenea, a fost menționat în mod nereal în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la fața locului, faptul că autoturismul implicat în accident a fost condus de către Selymes (fostă Călin) Daniela. Ca urmare, pe numele acesteia s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov un dosar penal, cauză care a fost tergiversată până în luna februarie 2016 (nefiind începută urmărirea penală împotriva unei persoane).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov.

Anterior, Claudiu Tămîrjan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora , fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS