Fostul director de campanie al lui Donald Trump, inculpat

Fostul director de campanie alectorală al lui Donald Trump, Paul Manafort, se predă astăzi procurorului special Robert Mueller, cel care investighează presupusele intervenții ale Rusiei în timpul ultimelor alegeri prezidențiale.

Manafort a fost inculpat vineri, însă deocamdată, acuzația formulată  este secretă.

 

Paul Manafort este primul inculpat de rang înalt în ancheta care urmărește să afle eventualele legături ilegale între apropiații președintelui americani și Guvernul rus.

Potrivit New York Times, în aceeași anchetă, este cercetat și Rick Gates, un fost partener de afaceri al fostului director de campanie al lui Trump.

Același cotidian a dezvăluit că Manafort s-a întâlnit cu cetățeni ruși înainte de alegeri, pentru a obține informații politice compromițătoare despre contracanditata lui Donald Trummp, Hillary Clinton.

Manafort, care a lucrat pentru fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, a respins orice nereguli financiare în plăţile pe care le-a încasat de la ucraineni.

Donald Trump l-a destituit pe Manafort, un  vechi strateg republican, după ce au apărut informații că ar fi primit în secret, peste 12 milioane de dolari de la Yanukovici.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS