Fostul director al Loteriei Române, Gheorghe Benea, acuzat de corupție, sub control judiciar

Fostul director al Loteriei Române, Gheorghe Benea, scapă de arest preventiv și va fi plasat sub control judiciar, în dosarul de corupţie în care este acuzat că a plătit  13 milioane de lei pentru a  reînnoi parcul auto al Loteriei, cumpărând 182 de mașini.

În schimb,  Tribunalul Bucureşti a decis arestul preventiv pentru  fostul şef al Serviciului Achiziţii din Loteria Română, Ovidiu Rîpanu.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

 Fostul director al Loteriei Române ar fi cumpărat printre altele, un Cadillac, un Hummer, un Opel și un BMW 

Zece persoane sunt cercetate în acest dosar în care fostul director general al companiei de stat și fostul șef al Serviciului Achiziții sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu – iar Ovidiu Rîpanu și de spălare de bani.

Dosarul se referă la încheierea unui contract, în 2010, dintre Loteria Română și un dealer auto. Contractul – în valoare de peste 13 milioane de lei – viza înlocuirea parcului auto al companiei de stat prin achiziția unui număr de 182 de autovehicule în sistem buy-back. Potrivit DNA, licitația de acordare a contractului a fost trucată. Firma în cauză a vândut Loteriei Române autovehicule la un preț substanțial mai mare decât prețul pieței.

În schimb, persoane din conducerea Loteriei Române au primit sume de bani și bunuri. Astfel, Ovidiu Rîpanu a cerut pentru sine și pentru alții 1,5 milioane de lei și 4 mașini noi: un Cadillac, un Hummer, un Opel și un BMW.

BMW-ul a fost înmatriculat pe numele fiicei președintelui Loteriei, Gheorghe Benea, cercetată și în acest dosar.

Prejudiciul este estimat deocamdată la peste două milioane de lei.