Confidenţialitate

Fostul deputat Vlad Cosma, condamnat deja pentru corupție, aduce noi acuzații la adresa DNA

Fostul deputat, Vlad Cosma, a prezentat o nouă înregistrare la Antena 3 în care prezintă o nouă discuție pe care fi avut-o cu procurorii Mircea Negulescu și cu Lucian Onea.

Potrivit fostului deputat, cei doi au încercat să îl convingă pe el și pe tatăl său, Mircea Cosma, să facă denunțuri pe numele lui Sebastian Ghiță.

Vlad Cosma a spus aseară prin intermediul unei noi înregiostrări că procurorii DNA Ploiești ar fi avut cinci metode de măsluire a probelor: șantajul la constructori, plantare de probe, înțelegeri în arest, martori falși și prejudiciu inventat.

Conform spuselor lui Vlad Cosma, martorii erau scoși din arest de către Negulescu fără avocați de față și instruiți cum să declare în fals lucruri nereale despre familia Cosma.

Mai mult, Vlad Cosma susține că DNA Ploiești ar fi inventat prejuciciul.

La materialul video transmis de Antena 3, este prezentată o discuție dintre Lucian Onea, Mircea Negulescu și Vlad Cosma, cei doi au încercat să îl convingă pe el și pe tatăl său, Mircea Cosma, să facă denunțuri pe numele lui Sebastian Ghiță.

DNA a respins încă de la primele înregistrări toate acuzațiile, afirmând că este un atac direct la procurorii anticoruție.

Vlad Cosma a fost deja condamnat la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de fapte de corupție, iar Răzvan Alexe la 2 ani și șase luni de închisoare, însă sentința, dată în toamna anului trecut de Curtea Supremă, nu este una definitivă.

Zilele trecute, Procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a respins toate acuzațiile formulate de fostul deputat PSD Vlad Cozma la adresa sa și a altor angajați ai Direcției Anticorupție.