Fost deputat, Mihai Tânjală va fi extrădat în România din Insulele Cayman

Fostul deputat PDSR Mihai Tânjală era dat în urmărire internațională prin Interpol, deoarece are de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

În 2011, Curtea de Apel București l-a găsit vinovat pentru că în calitate de administrator al Întreprinderii de Mașini și Utilaje Grele din Giurgiu ar fi înstrăinat două clădiri și terenul aferent acestora. Proprietățile au fost cumpărate la prețuri foarte mici de firmele pe care le controla și ulterior au fost revândute la prețurile de piață. Mihai Tânjală, cunoscut și pentru că a pus bazele unității de informații a MAI, fosta Doi și un Sfert, ar fi obținut astfel ilegal 500.000 de euro.

El a fugit din țară pe 16 decembrie 2011, chiar în ziua în care a fost condamnat.

A rămas o vreme în Statele Unite, apoi a mers în Insulele Cayman, teritoriu britanic din Marea Caraibilor. Cazul său a fost prezentat și de jurnaliștii din insulele britanice.Abia când a vrut să plece în Jamaica, Mihai Tânjală a intrat în atenția autorităților.

Fostul politician susține că a fost condamnat politic. El le-a spus autorităților din Insulele Cayman că se teme pentru viața sa, în cazul în care va reveni în România. Tribunalul din Insulele Cayman a decis însă extrădarea sa.