Confidenţialitate

Fostul consilier prezidențial, Răzvan Murgeanu, recunoaște acuzațiile DNA

Fostul consilier prezidențial, Răzvan Murgeanu, a recunoscut toate acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA, spun surse citate de News.ro.

Răzvan Murgeanu le-a confirmat anchetatorilor că a luat mită pentru a interveni la Primăria Sectorului 5 într-un contract de reabilitare a unor blocuri. 

În acest dosar, Răzvan Murgeanu a fost arestat preventiv în perioada 16 -23 martie. Ulterior Curtea de Apel București a înlocuit arestul cu controlul judiciar.

La începutul acestei luni, Răzvan Murgeanu a recunoscut în fața procurorilor DNA toate faptele de care este acuzat: trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la spălarea banilor.

Fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu a depus la DNA 3.000 de euro, o parte din mita de 15.000 de euro cerută pentru intervenţiile sale.

Mai exact, Răzvan Murgeanu ar fi intervenit la Primăria Sectorului 5 astfel încât o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri să primească banii la timp. Răzvan Murgeanu ar mai fi cerut încă 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primărie.

Răzvan Murgeanu, care a fost și viceprimar al Capitalei, ar fi fost denunțat de omul de afaceri Florian Walter.