Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a încetat din viață

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu, unul dintre cei mai respectați diplomați ai României, a încetat din viață la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

Fostul diplomat a fost şef de cabinet al prim-miniştrilor Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu  a spus despre Constantinescu ca a fost unul din cei mai respectaţi ambasadori, un ambasador „de o mare calitate profesională”.

Cuvinte de laudă la adresa lui Mihnea Constantinescu are și Victor Ponta, care a spus că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a fost cel mai competent înalt funcţionar public pe care România l-a avut după 1989.

De altfel, în 2012, Mihnea Constantinescu a fost consilier de stat când Victor Ponta era premier.

Custodele Coroanei Române, Margareta, a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Am aflat cu nesfârşită tristeţe despre dispariţia prematură şi neaşteptată a ambasadorului Mihnea Constantinescu. Pentru douăzeci de ani, el a fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai şi al meu, dar şi un prieten de neînlocuit. A început, cu mulţi ani în urmă, primele vizite NATO ale tatălui meu, alături de Jonathan Eyal, Simina Mezincescu, Mihnea Motoc şi Constanţa Iorga. A fost unul din cei mai constanţi şi mai solizi, mai discreţi şi mai profesionişti membri ai Casei mele”, se arată în mesajul Custodelui Coroanei Române.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS