Confidenţialitate

Foste tabere școlare, modernizate cu fonduri europene | AUDIO

Fostele tabere școlare, aflate astăzi în paragină, vor fi modernizate cu bani europeni și transformate în centre europene de vacanță și agrement, de consiliere și educație pentru tineri.

Proiectul a fost prezentat marți de Andra Costache, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului:

Vom avea practic câte două astfel de centre în fiecare regiune de dezvoltare a țării. Centrele vor fi aduse la standarde europene. Nu vorbim doar despre facilități de masă și cazare, ci de facilități de educație non-formală. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot din bani europeni, guvernul îi va sprijini pe tinerii cu vârste între 16 și 24 de ani, care nu mai merg la școală și nici nu au un loc de muncă (așa numita generație NEET – Not in Education, Employment or Training).

Ei vor fi consiliați să își aleagă o profesie și chiar să își deschidă o afacere, spune secretarul de stat Andra Costache:

Prin Programul Operațional Capital Uman, vom realiza opt centre comunitare, câcte unul pe fiecare regiune de dezvoltare. Vorbim de investiții de 65 de milioane de euro. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, în România, un tânăr din cinci nu urmează nicio formă de pregătire profesională și nici nu are un loc de muncă, iar statul nu are nicio evidență în cazul a 10 la sută dintre ei, considerați categoria tinerilor invizibili.