Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a fost trimisă în judecată de DNA

Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Anei Maria Pătru, la data faptelor preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, pentru trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare a banilor. (…) Pătru ar fi primit de la reprezentantul firmei de software, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; la sfârşitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro), iar la data de 30 iulie 2013 – două ceasuri de lux în valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii precizează că s-a pus sechestru pe bunurile imobile achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a infracţiunii de trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar şi măsurile asigurărorii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS