Confidenţialitate

Fosta groapă de gunoi din Mogoșoaia, împădurită cu ajutorul voluntarilor

Fosta groapă de gunoi din Mogoșoaia începe să fie împădurită cu ajutorul voluntarilor. Vineri a avut loc prima acțiune de plantare de puieți din cadrul inițiativei „Plantăm și creștem comunități”, organizată de Asociația Hands Across Romania și Primăria Mogoșoaia, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Silvică Ilfov și Commit 2 Evolution.

Debutul inițiativei a avut loc la fosta groapă de gunoi a comunei Mogoșoaia, fiind plantați 1.000 de puieți de salcâmi și de stejar cu ajutorul a peste 80 de voluntari.

”Întâlnirea este doar prima dintr-o lungă serie de acțiuni pe care dorim să le derulăm în toată țara, în următorii 5 ani, cu implicarea a 10.000 de voluntari. Da, probabil că 5 ani pare un termen lung pentru gravitatea situației prezente, însă noi vom depune toate eforturile ca cele 300 de hectare pe care ni le propunem a fi împădurite să fie doar timidul început al unei acțiuni de masă și să constatăm, în 2026, că acest tip de inițiativă e la ordinea zilei, e normalitatea, e startul pentru mii de hectare, nu doar sute”, spune Mihaela Sandu, președinte Asociația Hands across Romania.

Următoarea acțiune este estimată în perioada octombrie – noiembrie 2021, transmit reprezentanții Asociației Hands across Romania.