Confidenţialitate

Fostă directoare din Ministerul Sănătății, condamnată la închisoare cu executare pentru luare de mită

 

Fosta șefă a Direcției Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății a fost condamnată la cinci ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită.
Mihaela Udrea ar fi primit bani și produse cosmetice pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice. Sentința nu este definitivă.

Mihaela Udrea, aflată acum în arest la domiciliu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA la începutul lunii septembrie, pentru șase fapte de luare de mită.
Anchetatorii spun că fosta directoare a Direcției Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății lua șpaga chiar în biroul său.
În perioada aprilie-august anul acesta, Udrea ar fi primit 7.500 de lei și 500 de euro, dar și produse cosmetice de la persoane care doreau să deschidă farmacii. Udrea era cea care dădea astfel de avize.
Judecătorii Tribunalului București au condamnat-o pe Mihaela Udrea la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare și au dispus confiscarea banilor și cosmeticelor primite drept șpagă. Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel București.