Confidenţialitate

Fosta deputată PSD, Oana Niculescu Mizil, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Instanța Supremă a găsit-o vinovată pe Oana Niculescu Mizil de conflict de interese, după ce și-ar fi angajat mama la cabinetul parlamentar.

Oana Niculescu Mizil fusese condamantă de prima instanță la 3 ani de închisoare și avea interdicția de a mai ocupa funcția de parlamentar timp de 10 ani. Instanța Supremă a înlăturat această interdicție și a stabilit o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare.

Oana Niculescu Mizil le-a spus magistraților că nu se consideră vinovată de conflict de interese și că a ales să își angajeze mama pe postul de consilier la cabinetul său parlamentar, deoarece nu au fost prea multe persoane interesate să ocupe această funcție. În plus, responsabilii de la Parlament i-ar fi spus că nu ar fi nicio problemă dacă își angajează mama. Acesta a câștigat, în urma angajării, peste 65.000 de lei, în perioada mai 2009-septembrie 2011.

Trimisă în judecată în 2013, ca urmare a unei reclamații făcute de Agenția Națională de Integritate, Oana Niculescu Mizil a demisionat din Parlament în martie, anul trecut, după ce a fost pusă sub învinuire într-un dosar al DNA.

(Sursa foto: www.cdep.ro)