Confidenţialitate

Fosta conducere a Spitalului Județean Suceava, pusă oficial sub acuzare | AUDIO

Fostul manager al Spitalului Judetean Suceava, dar și alte trei persoane au fost puse oficial sub acuzare pentru declanșarea focarului de COVID-19 din această unitate medicală, transmite corespondentul Europa FM.

Printre cei care vor fi cercetați este și fostul director medical, care înainte de începerea pandemiei a chemat pentru testare toate cadrele medicale, indiferent dacă erau pozitive sau negative cu noul coronavirus.

Vasile Rîmbu, managerul de atunci al spitalului, și Mircea Macovei, directorul medical al unității sunt cercetați pentru infracțiunile de abuz în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

Ultimele două infracțiuni au fost reținute și față de celelalte persoane din dosar, respectiv Doina Chirap, fost director de îngrijiri și Cătălina Zorescu, coordonator al Compartimentului de prevenire a infecţiilor din spitalul sucevean.

În opinia procurorilor, cei patru se fac vinovați de faptul că nu au luat toate măsurile pentru a preveni izbucnirea celui mai mare focar de coronavirus din România.

Spitalul Județean Suceava a fost cel mai lovit de pandemie, jumătate din cele 1.500 de cadre medicale de aici fiind confirmate pozitiv cu COVID-19.

Pentru a readuce spitalul pe linia de plutire, ministrul Sănătății a numit în luna martie o conducere militară, iar până acum câteva zile, la unitatea medicală din Suceava au fost tratați doar pacienții cu SARS-CoV2.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu, corespondent Europa FM