Confidenţialitate

Fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, condamnat definitiv la închisoare pentru dare de mită

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura rămâne cu pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare în dasarul în care este acuzat de dare de mită, decizia, luată marţi de magistraţii instanţei preme, fiind definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au decis menţinerea condamnării dispuse de Curtea de Apel Bucureşti, respectiv cinci ani de închisoare, în cazul fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Hotărârea este definitivă.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost condamnat, în 20 septembrie, de judecătorul George Matei de la Curtea de Apel Bucuresti, la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru dare de mită.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, că din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant.

În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-a dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale. Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 – 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dispună o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acea persoană avea calitatea de inculpat.

La percheziţiile făcute de procurori, în locuinţa lui Ovidiu Puţura au fost găsiţi 80.970 de euro şi 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurător.