Confidenţialitate

Fostul primar al municipiului Medgidia – Valentin Vrabie – revine în funcție după ce Curtea de Apel Constanța i-a acceptat contestația | AUDIO

Fostul primar al municipiului Medgidia, Valentin Vrabie – care a fost demis din funcție după ce a fost condamnat definitiv la 1,7 ani de închisoare cu suspendare – revine pe funcție după ce contestația sa a fost acceptată de Curtea de Apel Constanța. Pe lângă condamnare, instanța îi luase și dreptul de a ocupa o funcție publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul municipiului Medgidia fusese condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Valentin Vrabie, unul din cei mai cunoscuți primari din județul Constanța a fost trimis în judecată în 2020, după ce ar fi atestat că o firmă nu are datorii la bugetul local, deși acesta avea de achitat o sumă de 16.000 de lei.

Edilul și-a susținut nevinovăția, a invocat faptul că instanța a obținut probe de la doi martori sub acoperire. La sentința din decembrie, unul dintre judecători a cerut achitarea lui pentru că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Prefectul de Constanța a emis ordinul de încetare a mandatului având în vedere că instanța i-a interzis primarului Valentin Vrabie să mai ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Vrabie a cerut și a obținut de la Curtea de Apel Constanța suspendarea executării deciziei prin care a fost condamnat definitiv.

El revine astfel pe funcție prin efectul legii fără a mai fi nevoie de ordinul prefectului. Decizia a fost luată până la soluţionarea contestaţiei în anulare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elevi ai unui liceu din Târgu Jiu, surprinși în timp ce aplicau pentru jocuri de noroc la ora de informatică. ISJ a început o anchetă | AUDIO