Fost manager al Spitalului de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită

Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, a fost trimis în judecată miercuri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuţ Căpăţînă, aflat în stare de deţinere, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa, pentru două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Sursa citată precizează că în acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, fiind acuzat de complicitate la luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2010 – decembrie 2014, Dănuţ Căpăţînă, în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pretins de la reprezentanţii a două societăţi comerciale remiterea unor comisioane de 10% din valoarea facturilor încasate de una dintre firme de la unitatea medicală (în cadrul unui contract prin care s-au externalizat serviciile de spălătorie) şi de 18-20% din valoarea investiţiilor ce urmau a fi efectuate în derularea unui contract de concesiune încheiat de spital cu cealaltă societate (servicii de pompe funebre).

În acest context, arată anchetatorii, Dănuţ Căpăţînă ar fi primit, efectiv, printr-un intermediar, suma totală de 663.083 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS