Confidenţialitate

Forțele ruse au încercat să-i recruteze pe luptătorii ucraineni din Azovstal, spune șeful regimentului, dar în zadar

Rușii au încercat să recruteze luptători ai regimentului Azov din Azovstal,  care s-au predat acum 4 luni, scrie  Ukrainska Pravda care citează declarațiile făcute de maiorul Bohdan „Tavr” Krotevici, șeful de regimentului Azov, la o conferință de presă.

Direcția principală de Informații a Rusiei, GRU, le-a propus să treacă de partea lor ca să distrugă împreună Occidentul și SUA.

„Suntem militari ucraineni. Ucraina este patria noastră”, a fost replica maiorului Krotevici. Potrivit acestuia, toți luptătorii Azov au fost de aceeași părere și îi consideră pe ruși dușmani.

Bohdan Krotevici le-a cerut jurnaliştilor să se abţină de la a pune întrebări despre perioada de prizonierat, pentru a nu le face rău celor care sunt încă în mâinile rușilor.

Orice comentariu care ajunge în mass-media poate înrăutăți condiția prizonierilor de război ucraineni sau poate afecta procesul de negociere pentru eliberare.

Maiorul a mai declarat că, în ciuda garanției Comitetului Internațional al Crucii Roșii, rușii au capturat mai mulți civili care încercaseră să părăsească oelăria Azovstal.

Luptătorii Azov, care au fost eliberați din captivitatea rusă la sfârșitul lunii trecute, lucrează în prezent împreună cu instituțiile de aplicare a legii și documentează încălcări ale normelor dreptului internațional de către Rusia.

Citește și: Anchetă Associated Press: În valoare de peste jumătate de miliard de dolari, grâne din Ucraina au fost furate de ruși | AUDIO

Foto: Shutterstock