Confidenţialitate

Formularul digital PLF rămâne obligatoriu până la alte modificări, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului | AUDIO

Precizări după eliminarea restricțiilor anti-Covid din România. Guvernul anunță că deși oamenii nu mai intră în carantină când vin dintr-o țară străină, formularul digital PLF rămâne în continuare valabil. Acesta trebuie completat de cei care trec granițele României.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a spus că țara noastră face demersuri pentru a renunța la documentul PLF:

„Va rămâne necesar pentru cei care intră în România va trebui să fie completat. În acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunța și România la un astfel de document. Până când însă nu se va întâmpla acest lucru, rămâne în vigoare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În vreme ce documentul PLF rămâne în vigoare, certificatul Covid nu mai este obligatoriu, iar cetățenii care călătoresc în România nu mai sunt obligați nici să prezinte un test Covid negativ:

„În privința certificatului verde și a altor condiții de intrare în țară care erau utilizate în contextul pandemiei de Covid-19, în urma hotărârii CNSU de ieri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă un certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Rămâne util ca document pe care cetățenii români îl pot utiliza călătorind în alte țări care au menținut această formulă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Starea de alertă, la final: Toate restricţiile sanitare sunt eliminate

Citește și: Programul direcțiilor pentru eliberarea pașapoartelor va fi prelungit, după aglomerația din ultimele zile, anunță Guvernul | AUDIO