Confidenţialitate

Ford dă muncitori afară. Nu, însă, și de la Craiova

Producătorul de automobile Ford a anunțat, joi, că va reduce mii de locuri de muncă, va părăsi piețele neprofitabile și va opri producția autovehiculelor care aduc pierderi, ca parte a unui efort de restructurare menit să aducă o marjă de operare de 6% în Europa, informează Reuters.

Măsura nu ar viza şi fabrica de automobile din Craiova, unde Ford face angajări pentru a produce un nou model – după cum transmite corespondenta Europa FM, Ana-Maria Constantinescu.

Agenţia de presă Reuters vorbeşte de mii de angajaţi ce ar urma să fie concediaţi de la fabricile Ford din Europa. Potrivit sursei citate, constructorul american de automobile ar urma să restrângă activitatea unor fabrici.

Însă angajaţii Ford din Craiova nu ar urma să fie afectaţi.

Aici, compania derulează un plan de angajări pentru că vrea să înceapă construcţia unui nou model, pentru care a anunţat o investiţie suplimentară de 200 milioane euro în uzina din Craiova.

Reprezentanţii companiei nu au spus despre ce model este vorba, dar au precizat că au nevoie de peste 1500 de angajaţi pentru demararea producţiei noului vehicul. Ford a şi apelat la sprijinul primarilor din judeţ pentru a convinge doljenii să se angajeze.

În prezent, în fabrica de automobile din Craiova lucrează peste 4.000 de oameni.

Noul vehicul ce va fi construit aici se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport și motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova.