Confidenţialitate

Forbes 2016: Michael Jackson, cea mai bogată vedetă care nu mai este în viaţă

În fruntea clasamentului Forbes, pe anul 2016, al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă se clasează încă o dată megastarul Michael Jackson.

În perioada 1 octombrie 2015 – 1 octombrie 2016, Michael Jackson a obţinut venituri record, estimate la 825 de milioane de dolari.

Această cifră reprezintă, potrivit Forbes, ”cea mai mare sumă de bani câştigată vreodată într-un singur an de o celebritate decedată” şi este rezultatul vânzării jumătăţii pe care megastarul o deţinea într-un catalog muzical contra sumei de 750 de milioane de dolari.

Michael Jackson deţinea 50% din catalogul deţinut de Sony ATV Music Publishing – o companie care deţine catalogul The Beatles – în urma unui parteneriat încheiat în 1995.

Desenatorul şi ilustratorul Charles M. Schulz, creatorul benzilor desenate din seria ”Peanuts”, a urcat o poziţie faţă de clasamentul din 2015 şi ocupă locul al doilea, cu venituri de 48 de milioane de dolari.

Fostul jucător de golf Arnold Palmer, care a murit luna trecută la vârsta de 87 de ani, debutează în acest top pe locul al treilea, cu venituri estimate la 40 de milioane de dolari.

Cântăreţul britanic David Bowie şi cântăreţul american Prince reprezintă cele mai recente intrări în topul Forbes dedicat celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă.

Veniturile obţinute de Prince, înainte de deducerea taxelor, în perioada 1 octombrie 2015 – 1 octombrie 2016, au fost estimate la 25 de milioane de dolari, potrivit jurnaliştilor de la Forbes, care l-au clasat pe artistul american pe locul al cincilea în acest top.

David Bowie a obţinut în aceeaşi perioadă venituri estimate la 10,5 milioane de dolari şi ocupă locul al 11-lea în clasament.

 

 

Topul 10 pe 2016 al celor mai bogate celebrităţi care nu mai sunt în viaţă este completat de cântăreţul Elvis Presley (27 de milioane de dolari), cântăreţul Prince (25 de milioane de dolari), cântăreţul Bob Marley (21 de milioane de dolari), scriitorul Theodor Geisel – cunoscut sub pseudonimul Dr. Seuss (20 de milioane de dolari), cântăreţul John Lennon (12 milioane de dolari), savantul Albert Einstein (11,5 milioane de dolari) şi modelul Bettie Page (11 milioane de dolari).