Fonduri realocate pentru programul Prima Casa

Cei care vor să-și cumpere anul acesta o locuință prin programul Prima Casă au la dispoziție un buget de peste 700 de milioane de lei.

Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garanţii în programul Prima Casă pentru achiziţiile de locuinţe construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel încât să poată fi folosite pentru orice tip de locuinţă în cadrul programului. Decizia a fost luată pe fondul solicitărilor de suplimentare a banilor.

Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii estimează că numărul de solicitări depuse pentru Prima Casă va atinge maximul în perioada imediat următoare. Totodată, dă asigurări că nu vor fi întârzieri la procesarea cererilor, astfel încât garanţiile să fie acordate în termenul de cel mult patru zile lucrătoare de la data depunerii dosarelor complete și corect întocmite.

Anul acesta, Fondul a acordat aproximativ 17 mii de garanţii în cadrul programului Prima Casă, valoarea finanțării medii fiind de 160.000 lei.