Fonduri europene pentru relansarea Institutului Cantacuzino

România va primi fonduri europene pentru relansarea Institutului Cantacuzino,  a spus premierul Mihai Tudose, la finalul unei întâlniri cu comisarul pentru politici regionale, Corina Crețu.

Este vorba despre 100 de milioane de euro, bani care vor fi folosiți pentru utilarea institutului.

„Am primit ajutor și îi mulțumesc încă o dată, cu o corectă îndrumare, atât în domeniul reformei în justiție pe zona de penitenciare, unde România are o problemă, dar și într-o discuție — n-a trecut o săptămână, cu un ajutor nesperat din partea Comisiei pentru Cantacuzino. Rămâne de mutat în zona militară, dar și cu o finanțare de la Uniunea Europeană”, a spus Mihai Tudose.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În privința accesării fondurilor europene, comisarul european Corina Crețu a spus că România a făcut unele progrese: nu mai avem absorbție zero, dar ritmul de atragere a fondurilor comunitare trebuie accelerat.

”Sunt încă multe lucruri de rezolvat care țin exclusiv de autoritățile naționale. Mă refer la ritmul de pregătire a proiectelor și de implementare. Ne îngrijorează câteva zone, în privința managementului deșeurilor, achiziții publice, infrastructura pentru cercetare și, nu în ultimul rând, domeniul transporturilor. Cu toții ne dorim o pregătire mult mai serioasă a proiectelor privind infrastructura”, a spus Corina Crețu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisarul european Corina Crețu speră ca până la sfârșitul anului, România să atragă 1 miliard de euro, fonduri europene. În prezent, sunt cereri de plată în valoare de 350 de milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS