Fonduri europene pentru 180 de centre comunitare din zone defavorizate

Peste 180 de centre comunitare integrate în zonele defavorizate vor fi înfiinţate, construite, reabilitate şi dotate anul viitor, prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. 

Dintre cele minim 180 de centre, 137 vor fi finanţate pe baza unei liste predefinite a localităţilor, iar diferenţa, până la cel puţin 180, se va selecta în baza unui tip de apel care va fi stabilit de către Autoritatea de Management pentru POR.

De asemenea, proiectul reglementează cadrul legal pentru accesarea fondurilor structurale şi de investiţii europene din cadrul POR 2014-2020, ce vor fi utilizate pentru construirea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea centrelor comunitare integrate.

Prin implementarea acestui proiect, urmărim să asigurăm un acces mai bun al populaţiei din mediul rural la servicii de sănătate. Doar aşa vom putea evita situaţiile în care oamenii de la sate ajung la medic în stadii avansate de boală, când  recuperarea medicală este mult mai grea. În general, astfel de cazuri provin din comunităţile de romi, familiile monoparentale, şomeri sau persoane cu afecţiuni cronice care nu sunt monitorizate periodic”, a declarat ministrul Florian Bodog. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS