Confidenţialitate

Fondatorul asociației “Împreună pentru A8”, după accidentul rutier cu 7 morți: Îi rog pe toţi politicienii din Moldova să-şi treacă cu litere mari în agenda personală şi de partid cuvintele “autostrăzi pentru Moldova”

Fondatorul asociaţiei “Împreună pentru A8” reacționează după accidentul rutier în care au murit, marți, 7 oameni în județul Iași.

Ionel Apostol consideră că tragedia confirmă nevoia modernizării infrastructurii de transport în regiunea Moldovei.

“Dacă mai exista cineva care îşi mai punea problema necesităţii unei autostrăzi de la Iaşi spre vest, astăzi a primit răspunsul! Accidentul înfiorător, care s-a produs dimineaţă la ora 6.40 între localităţile Bălţaţi şi Războieni din judeţul Iaşi, unde şi-au pierdut viaţa şapte oameni, ne arată clar punctul în care s-a ajuns. La ora 10.00, fiind în drum spre Paşcani, am trecut pe la locul accidentului. Ce am văzut este greu de descris! Încă erau oameni decedaţi în saci de plastic întinşi pe arătură. În aceste momente tragice nu doresc să mai arat pe nimeni cu degetul. Vreau doar să îi rog pe toţi politicienii din Moldova să-şi treacă cu litere mari în agenda personală şi de partid cuvintele AUTOSTRĂZI PENTRU MOLDOVA!”, a scris Ionel Apostol pe Facebook.

Ionel Apostol le cere locuitorilor din Moldova să conştientizeze necesitatea construirii autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş şi anunţă că asociaţiile civice ieşene vor apela la toate formele de presiune publică pentru demararea acestui proiect.

Șoferul unui TIR a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind o ambulanţă în care se afla o tânără însărcinată, apoi s-a ciocnit violent cu o dubă cu muncitori.

6 dintre aceștia din urmă şi şoferul au murit în urma impactului violent.

Șoferul și asistenta din ambulanță au supraviețuit alături de gravida pe care o transportau, care a ajuns în cele din urmă la maternitate în siguranță, unde a născut.