Confidenţialitate

Focuri de armă la granița cu Ucraina

Polițiști de Frontieră de la punctul din Dorohoi – judeţul Botoşani au reţinut un cetăţean ucrainean care a încercat să introducă ilegal în România, peste “frontiera verde”, aproximativ 7.500 pachete cu ţigări de contrabandă – se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical.

Poliţiştii de frontieră au observat, miercuri seară, pe raza localităţii de frontieră Racovăţ, mai multe persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând colete voluminoase.

“La somaţia verbală efectuată de către lucrătorii noştri, persoanele au încercat să fugă, profitând de întuneric şi vegetaţie, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare”, se menţionează în comunicatul de presă.

Poliţiştii de frontieră au reţinut un cetăţean ucrainean în vârstă de 22 de ani. În apropierea zonei unde a fost reţinut bărbatul, poliţiştii au descoperit 15 colete, prevăzute cu chingi pentru transport.

“Pe timpul cercetărilor, Arcadie B. a declarat că a fost contactat de un cetăţean ucrainean, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 50 de euro, să transporte coletelor cu ţigări din Ucraina în România”, se arată în comunicat.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu ţigări,de provenienţă Duty-free, în valoare totală de 70.505 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată .

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea în/sau scoaterea din ţară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.