Confidenţialitate

Focșani: Unele școli au înființat clase în aer liber | AUDIO

Focșaniul este în zona verde, dar numai 3 școli generale și 2 grădinițe au început anul școlar cu toți elevii în bănci.

Toate celelalte unități de învățământ au adoptat scenariul galben, ceea ce înseamnă că doar jumătate dintre elevi merg la școală, ceilalți făcând cursuri online, pentru ca la un interval de una sau două săptămâni să facă schimb.

Școlile care au reușit să aducă toți copiii la școală au adoptat măsuri inedite, printre care și înființarea unor clase în aer liber.

La Școala 7, toți copiii vin la școală, iar primele ore sunt în clasele amenajate în grădina școlii. Și în anii trecuți a existat o clasă în aer liber, dar pandemia a impus organizarea unei noi clase. Așa că luni, copiii, chemați la ore diferite, și-au revăzut colegii și profesorii la umbra copacilor.

Și Școala Oana Diana Renea a reușit să înceapă un nou an școlar în scenariul verde. Și aici prima întâlnire a copiilor cu profesorii a fost în aer liber. Iar programul a fost făcut în așa fel încât toți elevii să vină la școală.

În afara celor 3 școli și 2 grădinițe din Focșani, școala a început în scenariul verde în aproape tot județul.

Excepție fac 5 comune care au o incidență mare a cazurilor de coronavirus, unde școala început în scenariul galben. Acesta se aplică și în câteva școli din celelalte orașe din județ, dar și în comuna Slobozia Bradului, unde există cea mai mare populație școlară.

În Vrancea, doar o școală postliceală sanitară va face cursuri exclusiv online, conform scenariului roșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader

Foto: Unsplash/Aaron Burden