Iarnă în Vrancea: Mașini avariate, localități fără curent și circulație îngreunată

Copaci rupți și mașini avariate, localități fără curent electric și circulație îngreunat în Vrancea, unde e iarnă în toată regula.  Ninge de ore bune, iar în zonă de munte stratul de zăpada măsoară și peste 10 cm. Vrancea rămâne sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până vineri dimineață, la fel ca majoritatea județelor din Moldova.

A nins în noaptea de miercuri spre joi în tot județul Vrancea, inclusiv la Focșani. La munte, stratul de zăpadă este consistent, iar vântul suflă cu putere, viscolind zăpada.

Ninsoarea a provocat și necazuri. Copacii s-au încărcat de zăpadă iar vântul puternic i-a doborât. Mai mulți focșăneni s-au trezit dimineață cu mașinile avariate de crengile căzute sub greutatea zăpezii. În unele locuri, zăpada și vântul au pus la pământ copaci întregi.

Pompierii de la Detașamentul Focșani intervin de la primele ore ale dimineții pentru degajarea copacilor căzuți pe autoturisme, pe străzi și trotuare.

Și firele de distribuție a energiei electrice au fost afectate. La această oră, circa 1.500 de gospodării din Vrancea nu au energie electrică. Sunt avarii în 35 de sate din 8 comune din județ, iar echipele de la Electrică se află pe teren și lucrează pentru remedierea avariilor.

Pe șosele se circulă cu dificultate, în condiții de iarnă, iar drumarii au ieșit la treabă și împrăștie materiale antiderapante. Situația nu se va îmbunătăți, pentru că Vrancea rămâne sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol pină mâine dimineață.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS