Confidenţialitate

Medicul epidemiolog de la SJU Focșani a demisionat: Managementul, ultra-megapolitizat

Epidemiologul Andreea Moldovan spune despre Diana Stoica, medicul demisionar de la Focșani,  că este un profesionist desăvârșit.

Doctorița Stoica a invocat politizarea excesivă a actului medical, iar medicul Andreea Moldovan spune că a venit momentul ca partidele să nu mai pună politicieni în funcții cheie din Sănătate:

„Este regretabil și ceea ce s-a întâmplat la Focșani, colega și prietena mea Diana Stoica este un profesionist desăvârșit. Din păcate, este momentul în care avem nevoie de profesioniști, cred că ar trebui să nu se mai țină cont de politică, de partide, de afiliere, deci efectiv oamenii care sunt profesioniști să ia decizii pentru că este o situație de criză, suntem toți în aceeași casă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Luni seara, medicul Diana Stoica şi-a anunţat demisia, prin intermediul unei postări pe Facebook și a acuzat “ultramegapolitizarea” managementului spitalului.
“O zi la care nu m-am gândit că va veni, dar, DA mi-am dat demisia din funcţia de medic epidemiolog al SJU Focşani. De ce? Din multe motive adunate de câteva luni, atunci când managementul ‘de top’ al unei unităţi sanitare este ultramegapolitizat, să ştiţi că lucrurile nu vor merge bine. Ştiu că nu sunt singurul medic care gândeşte acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puţinii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevăraţii specialişti, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a ‘tras lozul câştigător’ şi a ajuns în ‘vârful’ unei instituţii sanitare să îşi bată joc de munca mea şi a echipei mele”, a scris, pe Facebook, medicul Diana Stoica.