Confidenţialitate

Focșani: Criza bugetului Primăriei nu s-a rezolvat nici după trei ședințe de Consiliu Local

Nicio soluție pentru rezolvarea crizei bugetare de la nivelul orașului Focșani.  O a treia ședință de Consiliu Local a avut loc azi – fără succes însă. Pentru că, politic, consilierii locali nu se pot pune de acord, sute de angajați din cadrul primăriei și servicii subordonate rămân în continuare fără salarii. Oamenii amenință acum cu noi proteste în stradă.

Dacă ieri a fost un scandal fără precedent, care s-a lăsat inclusiv cu dosare penale, azi nu au mai fost discuții pe marginea bugetului. Doar viceprimarul Ana Maria Dimitriu a luat cuvântul și a cerut ordinele de plată pentru a le semna, în calitatea sa de ordinator de credite, atribuție ce i-a fost delegată săptămîna trecută deprimarul Cristi Misăilă. Ea a spus că a primit deja ordinele de plată, dar erau în alb și a cerut să fie asumate, pentru a le semna, astfel încît să fie plătite salariile.

Ordinele de plată nu poartă semnătura nici unui funcționar de la contabilitate, pentru că Direcția Economică a transmis clar încă de zilele trecute că nu-și asumă semnarea documentelor.

Încă de marți, direcvtorul Direcției Economice a explicat în comisia de buget exact mecanismul și anume că pe hârtie există bugetul aprobat anul acesta, dar în aplicația infortmatică a Ministerului de Finanțe este un buget provizoriu, pe care s-a funcționat la începutul anului, bazat pe cel de anul trecut. În condițiile în care bugetul e invalid în sistem, orice operațiune ar reprezenta un fals, întrucît datele de pe hîrtie și cele din sistem nu coincid.

Angajații primăriei și instituțiilor subordonate, care au început săptămîna cu poroteste, vor continua să iasă în stradă.