Confidenţialitate

Velo park și bazin olimpic de înot, la Focşani

Primul parc tematic din țară pentru susținerea mobilității alternative funcționează de astăzi, la Focșani.

Copiii și adulții pot învăța în Velo Park să meargă pe bicicletă, dar și regulile de circulație, pe un traseu care simulează situațiile întâlnite în trafic.

Și tot de astăzi, s-a deschis și bazinul de înot ridicat de Compania Națională de Investiții la Focșani, unde elevii și persoanele cu dizabilități vor putea înota gratuit.

Velo Park, amenajat pe o suprafață de peste 2.000 metri pătrați, este o investiție a Primăriei Focșani, care a realizat acest spațiu cu scopul de a-i ajuta pe cei din comunitatea locală cum  să se comporte în trafic. Traseul amenajat în parc îi pune pe copii în fața unor situații pe care le pot întâlni oricând pe stradă și pot învăța ce e prioritatea, cum să traverseze în siguranță sau să-i respecte pe ceilalți participanți. Parcul are inclusiv spații verzi pentru relaxare, dar și locuri de joacă pentru copii, mese de tenis și șah și internet wi-fi gratuit.

Cât privește bazinul de înot, el are dimensiuni olimpice și este omologat de Federația Internațională de Polo, la Focșani urmând să aibă loc și importante competiții de înot și polo. Pentru public, accesul va fi contracost, dar există și excepții. Elevii vor putea înota gratuit, în baza unui protocol încheiat între Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar. De asemenea, și persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit la bazin. Primele grupe de copii care vor învăța să înoate în noul bazin sunt deja planificate.