Confidenţialitate


Focar de trichineloză într-un sat din Alba


Focar de trichineloză într-un sat din Alba

Nouă persoane s-au infestat și 4 au ajuns la spital după ce au consumat carnea unui porc neverificat trichineloscopic.

În spital se află astăzi și proprietarul animalului de la care a pornit valul de îmbolnăviri.

Se pare că omul a crescut și a sacrificat 2 porci, dar la analiză a dus carnea de la unul singur, cel sănătos.

Focarul de trichineloză de la Mihalț s-a descoperit abia la instalarea simptomelor de boală la cei 9 inși.

Diagnosticul de trichineloză a fost confirmat de către Laboratorul Sanitar-Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor al DSVSA Alba, iar carnea și preparatele au fost duse la incinerat.

În plus, autoritățile sanitare veterinare au dispus efectuarea unei acțiuni de deratizare în gospodăria respectivă.


Ultimele stiri
Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO