Focar de scarlatină la Pașcani, unde învăţa băieţelul mort de varicelă

Anchetă epidemiologică la Liceul Nicolae Iorga din Paşcani, acolo unde săptămâna trecută un băieţel de 7 ani ani a murit subit pe fondul unei varicele.

De data aceasta este vorba despre un focar de scarlatină.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat ancheta şi a confirmat deja primele cazuri.

Cursurile la Liceul Nicolae Iorga ar putea fi suspendate dacă numărul îmbolnăvirilor va creşte.

Situaţia de la liceu a fost confirmată de directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie. Acesta a declarat că inspectorii sanitari urmează să recolteze probe biologice la 200 de elevi şi cadre didactice.

După cum a afirmat Liviu Stafie, într-o singură zi au fost găsite trei cazuri cu suspiciunea de scarlatină, care se alătură la altele confirmate încă de săptămâna trecută.

Tot săptămâna trecută, şase elevi au fost scutiţi de la ore, de data aceasta, medicii de familie confirmând diagnosticul de varicelă.

Directorul DSP Iaşi, Liviu Stafie a declarat că în următoarele zile cu siguranţă vor apărea noi cazuri, ambele boli fiind extrem de contagioase.

Deşi la sfârşitul trecute a fost efectuată o amplă acţiune de dezinfecţie, conducerea liceului este obligată acum să repete această operaţiune.

Amintim că, miercuri 27 noiembrie, Ianis Mahu de 7 ani, care era elev în clasa pregătitoare la Liceul Nicolae Iorga din Paşcani a murit subit pe fondul unei varicele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS