Focar de meningită la o grădiniță din Suceava

Alţi doi copii de la Grădiniţa cu program prelungit din Burdujeni, judeţul Suceava, închisă din cauza unui focar de meningită, au fost internaţi în spital.

Virusul vinovat este un enterovirus, acelaşi care în urmă cu 6 ani a provocat o epidemie de meningită acută la Suceava.

”Vă informăm că în focarul de meningită de la Grădiniţa Prichindelul au mai fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava încă 2 copii cu acelasi diagnostic. Până în prezent sunt 5 cazuri”, a informat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, citată de Mediafax.

Joi s-a făcut dezinfecţia grădiniţei, urmând ca luni DSP Suceava să recolteze probe de control pentru avizul de redeschidere.

Conform rezultatelor parţiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, cauza îmbolnăvirilor este reprezentată de un enterovirus Coxsackie, acelaşi care a provocat o epidemie de meningită acută virală în anul 2012.

Marţi, 3 copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9 din Burdujeni, Suceava, au ajuns de urgenţă la spital, existând suspiciunea că au meningită. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a deschis o anchetă şi a decis să suspende activitatea grădiniţei până va fi făcută dezinfecţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS