Confidenţialitate

Focar de hepatită într-o școală din Vaslui

O grădiniţă din judeţul Vaslui a fost închisă după ce mai mulţi copii s-au îmbolnăvit de hepatită. 15 copii au fost internaţi în spital, în timp ce focare au fost confirmate şi în alte două unităţi şcolare. În localitatea în care a izbucnit focarul de hepatită, copiii au rămas neimunizaţi din cauză că DSP a rămas fără vaccinuri

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, focarul de hepatită virală a fost confirmat la şcoala dincomuna Bogdăneşti, dar şi la grădiniţa şi şcoala dintr-un alt sat component al comunei.

De altfel, grădiniţa a fost închisă, iar unitatea şcolară nu are autorizaţie sanitară de funcţionare. Problemele au apărut după începerea anului şcolar, când câţiva elevi s-au simţit rău.

Apoi, rând pe rând, mai mulţi copii s-au îmbolnăvit. Acum, peste 400 de elevi din zona unde există în evoluţie un focar de hepatită de tip A, au rămas neimunizaţi împotriva acestei boli pe motiv că Direcţia de Sănătate Publică Vaslui nu are vaccin pe stoc.

Autorităţile sanitare nu ştiu să spună când vor fi imunizaţi cei peste 400 de elevi care merg în colectivităţi unde colegi de-ai lor au fost depistaţi cu hepatită de tip A. Din cei 550 de elevi și preșcolari existenţi în comuna Bogdănești, mai puţin de o sută au fost imunizaţi împotriva hepatitei de tip A.