Confidenţialitate

Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Cluj-Napoca | AUDIO

Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Cluj-Napoca, unde peste 90 de persoane găzduite sunt infectate. În plus, acestea au rămas și fără singurul medic care avea grijă de ele, după ce doctorul, infectat, de asemenea,  a avut nevoie de internare fiindcă starea de sănătate i s-a agravat.

Peste 90 de bătrâni internați la un cămin de îngrijire din Cluj sunt infectați cu Covid-19 și au rămas și fără singurul medic care se ocupa de ei. Doctorul a fost transportat cu ambulanța la spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca, după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat din cauza Covid-19 și a epuizării.

Medicul a fost internat și primește oxigen suplimentar. Focarul a izbucnit în urmă cu câteva zile. Au fost testați toți cei internați, precum și personalul care se ocupă de îngrijire. Potrivit autorităților, 93 de persoane cazate în cămin sunt infectate și aproximativ 30 de angajați.

Direcția de Sănătate Publică Cluj a anunțat că toți cei infectați sunt monitorizați și s-a luat legătura cu toate spitalele din Cluj care tratează Covid, pentru a prelua pacienții în cazul în care starea lor de sănătate se înrăutățește. În prezent, cei mai mulți se află, în continuare, la cămin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cătălin Suciu