Confidenţialitate

Foarte puține cinematografe se redeschid în perioada următoare | AUDIO

Deşi de la 1 septembrie funcţionarea cinematografelor este permisă în anumite condiţii, foarte puţine îşi vor deschide porţile în zilele următoare.

Acest lucru se întâmplă pentru că normele de aplicare au apărut foarte târziu şi, exceptând portul măştii sau păstrarea distanţei între spectatori, sunt anumite reguli pe care care administratorii cinematografelor nu ştiu cum să le pună în practică.

“Legea specifică faptul că trebuie să se asigure ventilația și aerul condiționat în interiorul sălilor cu sisteme de ventilare certificate.

Nu știm unde să aflăm care sunt cele autorizate și cum trebuie ele să funcționeze”, a spus Ioana Dragomirescu, responsabila sălii de cinema „Elvira Popescu” din Bucureşti.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, cuplurile care vor merge la film în perioada următoare ar putea avea parte de o surpriză, nu neapărat plăcută.

“Cuplurile nu vor putea sta împreună. Legea permite doar așezarea spectatorilor cu un scaun liber între ei. Singura chestie permisă fiind copiii sub 12 ani care pot sta lângă un părinte. Nu vor putea veni la cinema, de exemplu, un cuplu.

Chiar dacă acasă locuiesc împreună sau soț și soție, care în orice alt context, mă refer la terase, la spectacole în aer liber, în mașini, au voie să stea împreună. La cinema nu vor avea voie să stea împreună”, a completat Ioana Dragomirescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.