Florin Susanu este noul director general la TAROM

Consiliul de Administrație al TAROM l-a desemnat pe Florin Susanu director general provizoriu, cu un contract de mandat de o lună.

Premierul Tudose a discutat luni despre situația TAROM cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la Palatul Victoria.Întâlnirea a avut loc în contextul în care șeful Executivului a dispus ca, începând de luni, Corpul de control al prim-ministrului să efectueze verificări la TAROM.

Premierul Mihai Tudose i-a atras atenția ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a cerut explicații acestuia pe tema lipsei de control din partea reprezentanților ministerului privind șantierele de construcție a autostrăzilor.

Amintim, Eugen Davidoiu şi-a înaintat demisia din funcția de director general al TAROM la câteva ore după ce anunţa public că nu va pleca de la TAROM decât în termenii proprii pentru că nu ar avea motive să se retragă.

Eugen Davidoiu fusese desemnat şef al companiei de stat cu sprijinul lui Răzvan Cuc, în luna februarie. Venea din domeniul energiei şi, până să ajungă la TAROM, a condus companiile de stat Electrica Serv și Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Eugen Davidoiu a fost cercetat penal pentru abuz în serviciu, dar a scăpat de acuzaţii pentru că în dosar nu exista un prejudiciu.

După primele luni sub conducerea sa, compania a anunţat zilele trecute o pierdere record de 104 milioane de lei numai pe primele şase luni ale anului. Cu peste 2000 de angajaţi şi tot mai puţine curse operate, TAROM este în pierdere de mai mulţi ani, însă minusurile pe care trebuie să le suporte bugetul de stat au fost până acum mai mici. În 2016, compania a înregistrat o pierdere de 47 de milioane de lei, iar cu un an înainte a ieşit pe minus cu 27 de milioane de lei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS