Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, a fost arestat

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost arestat pentru 30 de zile, sâmbătă, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi delapidare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Florin Secureanu fusese reținut, vineri, de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată.

Fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost audiat mai multe ore, la DNA.

DNA îl acuză că în ultimii 7 ani „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului„, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.

Procurorii au probe că suspectul și-a însușit sume de bani din patrimoniul spitalului, cerînd personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa să întocmească în fals chitanțe și facturi.

Florin Secureanu ar fi cerut în mod repetat unei firme care avea atribuite contracte de achiziție directă cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări pe care el și apropiați ai săi le făceau. Firma a plătit astfel 470 de deplasări , în valoare de 801.138 lei, atât în Europa, America, Asia, cât și în România, precizează procurorii.

La sfârșitul lunii noiembrie, procurorii au ridicat de la Spitalul Malaxa mai multe documente privind contracte de achiziții. Totul după ce o anchetă a Gazetei Sporturilor a scos la iveală o serie de nereguli grave la această unitate.

Florin Secureanu a fost demis pe 29 noiembrie de primarul Capitalei, Gabriela Firea, având în vedere că spitalul Malaxa se află în subordinea primăriei.

Gazeta Sporturilor a scris că Florin Secureanu scoate bani din bugetul spitalului în baza unor facturi fictive. Acesta ar fi decontat inclusiv înmormântări ale unor rude sau cunoștințe din primărie.

Jurnaliștii au mai dezvăluit că Florin Secureanu i-ar fi cumpărat iubitei sale ”Vrăbi” bijuterii de 9.000 de euro din banii spitalului. Mai exact, a semnat un contract cu o firmă de bijuterii  pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie.

Ancheta a mai scos la iveală și modul în care Florin Secureanu se purta cu angajații spitalului: îi înjura și amenința să-l acopere cu toate neregulile.

Tot Gazeta Sporturilor a mai scris că Florin Secureanu  locuieşte într-un apartament RAAPPS din centrul Bucureştiului, dar îşi construieşte o vilă cu două etaje lângă Lacul Floreasca. Costurile privind construcția vilei erau decontate prin spital.

O altă achiziție a Spitalului Malaxa: un pian la cererea lui Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS