Confidenţialitate

Premierul i-a cerut ministrului Florin Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării Florin Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care-i sunt aduse cu privire la lucrarea de masterat.

Potrivit unor surse de la Palatul Victoria, citate de Agerpres, “gestul demisiei” ar fi unul “onorabil” în acest caz, în viziunea şefului Executivului.

Ministrul Digitalizării Florin Roman a susţinut că acuzaţia de plagiat la adresa lui e nefondată.

“Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură, să susţină o campanie de denigrare a mea, să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a scris ministrul Digitalizării, pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Florin Roman, ministrul Digitalizării, crede că e un avantaj că nu are legătură cu domeniul pe care îl conduce