Confidenţialitate

Florin Roman: PNL se desparte total de ce face Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii, într-un mandat plin de bâlbe

Deputatul liberal Florin Roman a criticat prestația lui Vlad Voiculescu la conducerea Ministerul Sănătăţii.

În opinia sa, mandatul ministrului este „plin de bâlbe” al ministrului.

„Mai întâi, aş dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Naţional Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii într-un mandat plin de bâlbe. Spunem asta nu de ieri, de astăzi, câţiva oameni din Partidul Naţional Liberal, ci de foarte multă vreme. Dacă e să luăm doar câteva momente, haideţi să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare şi acea harţă cu aleşii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat şi resursele financiare. Haideţi să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiţă, pe campania de vaccinare. Haideţi să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, aşa cum spuneaţi dumneavoastră, la «Matei Balş» şi din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foişor»”, a precizat liberalul, duminică, la B1 TV.

„Eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situaţie, şi aici mă refer la doctorul Arafat şi la ministrul Sănătăţii, a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găseşti alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a adăugat liberalul.

Florin Roman a criticat situația de la Spitalul “Foișor”, unde pacienții au fost evacuați, vineri seara, întrucât unitatea a devenit una suport Covid.

„Ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poţi să faci o evacuare a unor pacienţi bolnavi, aflaţi sub tratament, scoşi din operaţie, noaptea ca hoţii, ca să o spunem foarte clar şi direct. Dacă ştii că ai o problemă de evacuat, îţi pregăteşti din timp, sau dacă nu eşti în stare să o faci în timpul zilei, aştepţi până a doua zi, pregăteşti oamenii, vorbeşti cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de «aşa nu se face»”, a conchis parlamentarul PNL.

FOTO: Facebook.com/Florin-Roman