Confidenţialitate

Florin Morariu, ‘brutarul erou’ de la Londra, așteptat la Ambasada României

Brutarul român care a oferit ajutor în timpul recentelor atacuri de la Londra este aşteptat, marți, la Ambasada ţării noastre în Marea Britanie.

Florin Morariu este considerat un erou în Regatul Unit pentru curajul de care a dat dovadă, aruncând cu lăzi goale de pâine într-un jihadist care înjunghia trecători în plină stradă, în zona Borough Market. Tânărul a adăpostit în brutăria la care lucrează câteva persoane cuprinse în timpul atacurilor.

Ambasadorul Dan Mihalache spune că va încerca să-i obţină acestuia protecţie, întrucât Florin Morariu se teme pentru viaţa sa.

Bărbatul mărturisea ieri, într-un interviu la Europa FM, în Deşteptarea, că şi-ar dori ca autorităţile să se implice mai mult pentru  a sprijini românii care muncesc în Marea Britanie.

Autorităţile din Londra au decis să instaleze bariere de protecţie din beton de-a lungul tuturor podurilor din oraş, pentru a proteja pietonii de eventuale noi atacuri cu maşină în plină mulţime.

Poliţia i-a eliberat pe toţi suspecţii arestaţi în dosar. Anchetatorii cooperează cu legiştii pentru  identifica ultimele cadavre.

Ambasadorul Mihalache: Voi cere ca românul care a aruncat cu lăzi în teroriştii din Londra să fie decorat

LONDRA: Poliţia a eliberat toţi suspecţii reţinuţi după atentatul de sâmbătă