Florin Manole, PSD: Proiectul privind parteneriatul civil va interzice explicit adopţiile

Deputatul social-democrat Florin Manole a declarat, marţi, că proiectul de lege privind parteneriatul civil va interzice explicit adopţiile în cazul persoanelor care aleg să încheie un astfel de parteneriat.

„Săptămâna viitoare o să depun împreună cu colegi de la alte partide politice un proiect care priveşte parteneriatul civil. Proiectul vine în urma jurisprudenţei CEDO şi în urma jurisprudenţei recente a Curţii Constituţionale şi are legătură cu viaţa de familie. (…) Are prevederi care se referă, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, moştenire, adică normarea genului acesta de uniuni consensuale, atât între persoanele de acelaşi sex cât şi între persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protecţie juridică. (…) Va reglementa o viaţă de familie pentru persoanele care nu sunt căsătorite şi care sunt foarte multe şi care au nevoie de această legiferare. Proiectul interzice explicit adopţiile în cazul persoanelor care aleg să încheie un parteneriat civil. Proiectul ăsta nu are absolut nicio legătură cu referendumul, nu are niciun impact pe Codul civil şi pe discuţia despre căsătorie, pentru că nu schimbă cu nimic subiectul căsătoriei care rămâne între bărbat şi femeie”, a precizat alesul PSD.

Florin Manole a adăugat că partidul susţine acest proiect.

Parteneriatul civil a revenit în agenda publică după eşecul pe tema redefinirii familiei în Constituţie. Iniţiatorii conservatori au dorit ca, în legea fundamentală, căsătoria să descrisă drept doar uniune între un bărbat şi o femeie.

Consultarea populară a fost marcată de absenteism. La urme s-au prezentat puţin peste 20% din persoanele înscrise pe listele electorale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS