Confidenţialitate

Florin Jianu spune cum ar putea funcționa centrele de vaccinare anti-Covid din cadrul companiilor | AUDIO

Despre centrele de vaccinare anti-COVID în cadrul companiilor au discutat marți oamenii de afaceri cu premierul Florin Cîţu. Autorităţile vor să accelereze campania de imunizare, în condiţiile în care numărul de doritori înscrişi pe platformă a început să scadă.

Cîţu a spus că nu mai vrea ca ţara să intre în carantină naţională şi că economia trebuie să fie cât mai deschisă în condiţii de pandemie:

„Companiile private vor avea posibilitatea să-și facă centre de vaccinare la sediu, să-și vaccineze proprii angajați, vom putea să extindem, poate, și la familiile lor, vedem care va fi forma finală, dar vom face vaccinul cât mai accesibil. Vom face prin companii, prin centre drive through, prin centre care sunt deschise non-stop.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vor fi centre de vaccinare în cadrul marilor companii, iar imunizarea se va face fără programare pentru angajații din aceste firme, spune Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, după întâlnirea cu Florin Cîțu:

„S-au dat mai multe explicații cu privire la înțelegerea a ceea ce presupune aceste spații. Ele nu trebuie să fie văzute neapărat ca niște spații așa cum are DSP-ul, ci puse la dispoziția DSP-urilor pentru vaccinare. Cine poate să se vaccineze în aceste spații sunt angajații operatorilor economici sau ai subcontractorilor și partenerilor operatorilor economici sau membri ai familiilor acestora.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se caută variante pentru o vaccinare mai rapidă și pentru firmele mai mici:

„Am ridicat problema legată de IMM-uri. Există două posibilități: angajații IMM-urilor sau deținătorii de astfel de IMM-uri să sune la DSP cu 3 zile înainte și să se poată programa să meargă să facă aceste vaccinuri sau să meargă la alți parteneri să organizeze aceste centre sau să meargă în cadrul companiilor mari, care pot să facă aceste vaccinuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții mediului de afaceri cer redeschiderea economiei mai devreme de 1 iunie pentru cei vaccinați . Astfel, ar putea fi motivați și cei sceptici în privința imunizării anti-COVID:

„În momentul în care deschizi economie și prezinți în mod pozitiv care sunt consecințele vaccinării. Pentru cei care vor să facă concerte, pentru cei care operează în HORECA la mare, pentru cei care fac evenimente sportive, lucrurile astea trebuie să înceapă să funcționeze și să demonstrăm în mod pozitiv că cei vaccinați pot participa la astfel de evenimente.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.