Confidenţialitate

Florin Iordache rămâne președintele Consiliului Legislativ

Florin Iordache rămâne președintele Consiliului Legislativ, conform deciziei luate azi de Curtea Constituțională, care a respins sesizările PNL și USR.

Liberalii au acuzat că alegerea s-a făcut fără a fi întrunit numărul necesar de voturi.

Totodată, potrivit PNL, Florin Iordache nu ar îndeplini condiţia legală referitoare la buna reputaţie profesională şi morală, prevăzută de Legea de funcţionare a Consiliului Legislativ.

Conform  Legii 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, pot fi numite în funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ, preşedinte de secţie, şef de departament şi consilier persoane care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, pregătire juridică superioară, precum şi o bună reputaţie profesională şi morală. Pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi preşedinte de secţie este necesară o vechime în activitatea juridică de cel puţin 15 ani, iar pentru funcţiile de şef sector şi şef departament, de cel puţin 8 ani.

Florin Iordache a depus, la 9 noiembrie, jurământul ca preşedinte al Consiliului Legislativ.

CCR are de analizat şi obiecţia formulată de USR privind numirea senatorului George Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ, forul care aprobă toate proiectele ajunse în dezbaterea aleșilor.