Florin Iordache (PSD) despre refuzul președintelui privind propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi: ”E nelegal și neconstituțional”

Liderii PSD se îndoiesc că ar exista motive concrete pentru care Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici să nu fie numiți miniștri. Refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta propunerile venite în urmă cu o lună din partea premierului Viorica Dăncilă este pus de social-democrați pe seama intrării oficiale a șefului statului în campania electorală pentru un nou mandat.

Deputatul PSD Florin Iordache susține, într-o declarație pentru Europa FM  că anunțul președintelui este o nouă incercare de a bloca Guvernul pentru a marca oficial intrarea președintelui în campania prezidențială

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a explicat la Europa FM că, în analiza sa, cel puțin numirea Olguței Vasilescu ar trebui formalizată potrivit noii decizii a Curții Constituționale:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Intrarea președintelui în cursa pentru prezidențiale nu i-a luat prin surprindere pe PSD-iști. Totuși, Puterea plănuiește să își desemneze candidatul abia în primăvară. În opinia lui Florin Iordache, ar trebui să fie vorba de un candidat comun, susținut atât de PSD, cât și de ALDE.

Indiferent de mutările politice, vicepreședintele Camerei Deputaților estmează că Puterea nu va merge pe varianta suspendării lui Klaus Iohannis, dat fiind contextul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene deținute de România până în iunie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la clarificarea situației de la Transporturi și de la Dezvoltare, PSD ia în calcul nominalizarea unor miniștri interimari.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la mijlocul săptămânii viitoare plănuiește să facă publice și motivele concrete pentru care refuză numireaOlguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS