Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției

Într-o scurtă declarație de presă, Florin Iordache a anunțat că își prezintă demisia. El a ieșit în fața reporterilor prezenți la Palatul Victoria la aproape o oră după începerea ședinței Guvernului.

De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile.

Așa cum ați văzut și dumneavoastră, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale.

Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministru al Justiției“, a declarat Florin Iordache.

 

Ultima discuţie între premierul Sorin Grindeanu şi Florin Iordache în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei a avut loc înaintea şedinţei de Guvern.

Surse oficiale declaraseră pentru News.ro că Grindeanu şi Iordache ar fi de acord cu înlocuirea la şefia Ministerului Justiţiei, iar premierul ar prefera să numească în această funcţie o persoană independentă politic. Totuși, tot pe surse s-a aflat că liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu ar mai susţine înlocuirea lui Florin Iordache de la conducerea Ministerului Justiţiei, după decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, care a stabilit că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern legat de aprobarea OUG 13.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS