Florin Iordache, la Comisia de la Veneția: ”Sunt invitat să prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizează Codurile penal şi de procedură penală”

Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept, denumită Comisia de la Veneţia, are, în ce priveşte România, pe ordinea de zi a şedinţei plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul penal şi la Codul de procedură penală.

În acest context, Comisia de la Veneţia l-a invitat la discuții pe preşedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei, Florin Iordache.

„Vineri şi sâmbătă este adunarea generală a Comisiei de a Veneţia pentru luna octombrie. Sunt invitat să prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizează Codurile penal şi de procedură penală.

Ştiţi că ei au fost în vară şi s-au întâlnit cu asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchet, Parlament, etc.

Eu voi exprima un punct de vedere ţinând cont că, în acest moment, faţă de Codul de Procedură Penală, Curtea Constituţională s-a pronunţat şi o parte din articole au fost declarate constituţionale, altele au fost declarate neconstituţionale şi le punem în concordanţă. Sper ca până săptămâna viitoare să se pronunţe şi asupra Codului penal”, a precizat Florin Iordache pentru agenția de știri Agerpres.

”Altă întrebare”, răspunsul repetat de nu mai puţin de 24 de ori de Florin Iordache a devenit viral la începutul lui 2017. Atunci acesta ocupa funcția de ministru al Justiţiei și a fost autorul controversatei Ordonanțe 13, dar și șeful Comisiei parlamentare speciale de modificare a Codurilor penale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS