Florin Iordache: Cererea de reexaminare a legii privind statutul aleșilor va fi respinsă

Președintele Klaus Iohannis a retrimis la Parlament, pentru reexaminare, legea privind statutul aleșilor.

Documentul prevede că senatorii și deputații primesc, în locul mașinilor de serviciu, o sumă forfetară lunară cu care să își acopere cheltuielile de transport.

Președintele Klaus Iohannis susține că nu au fost stabilite criterii clare pe baza cărora parlamentarilor li se acordă lunar o anumită sumă de bani pentru transport.

Suma e decisă prin hotărâre a birourilor permanente, în funcție de resursele bugetare ale celor două camere ale Parlamentului – prevede legea. Ceea ce în opinia șefului statului ar pune presiune pe bugetul Parlamentului care va crește semnificativ. Se va ajunge astfel la cheltuieli bugetare excesive și la cheltuirea irațională a banului public.

Nu este deloc așa – spune vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Florin Iordache. El a declarat pentru Europa FM că s-a decis ca parlamentarii să primească bani în locul mașinilor de serviciu, tocmai pentru a reduce cheltuielile.

Florin Iordache crede că Parlamentul va respinge cererea de reexaminare a legii, trimisă de președintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fiecare parlamentar trebuie să dea o declarație pe proprie răspundere că nu are domiciliul în București și de aceea are nevoie de bani de transport, dar președintele Klaus Iohannis consideră că această declarație nu permite un control real asupra chelturii resurselor publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă cei 1400 de lei pe care îi vor primi lunar pentru transport, senatorii și deputații și-au aprobat și majorarea sumei pentru cazare de la 4000 la 4600 de lei pe lună.